Viljelyalueemme kevään 2023 yleisiä asioita

Hei kaikki palstaviljelijät!

Ihanaa, kun aurinko lämmittää ja palstoilla viljellään innokkaasti.

Muistattehan, että sääntöjen mukaan viljely pitää aloittaa 1.6. mennessä. Moni jonottaa omaa palstaa ja ei ole kiva, jos alueella on palstoja, joilla ei viljellä mitään.
Ruusut ovat aiheuttaneet paljon kysymyksiä. Olemme saaneet kaupungilta ohjeet, että pensasruusut tulee poistaa palstoilta. Viime kesänä kaupungin tarkastajat kävivät palsta-alueella kierroksella ja lopputulos oli, että kaikki ruusupensaat, esim. juhannusruusu, nukkeruusu, valamonruusu on poistettava. Ryhmäruusut voidaan rinnastaa perennoihin ja ne saavat olla. Ryhmäruusuja ovat terttu-, jalo- ja peittoruusut. Esimerkkilajikkeita ryhmäruusuista ’Queen Elisabeth’ ja ’Peace’ ja tertturuusu ’Nina Weibull’ ja esimerkiksi maahan istutettu äitienpäiväruusu. Puut ovat myös palstoilla kielletty. Muistakin pensaista kaupunki on huomauttanut mm. etteivät ne saa levitä naapuripalstoille. 

Ruusupensaita on palsta-alueella paljon, siksi kesän ensimmäisenä talkoopäivänä on tarkoitus poistaa ruusupensaita alueelta. Jos haluat siirtää ruusupensaasi jo ennen sitä, niin sekin on erittäin suotavaa. Ruusupensaita on tarkoitus siirtää työkaluvajan edustalle kaupungin luvalla. Toivottavasti saamme siihen kauniin ruusutarhan:)

Palstoilla kuuluu nyt myös iloinen nikkarointi. Muistattehan, että kaupunki kieltää myös  kiinteät rakennelmat palstoilla eivätkä ne saa olla yli 150 cm korkeita. Jos olet aikeissa rakentaa jotain, kannattaa kysyä hallituksen jäseniltä etukäteen rakennelmasta, ettei tarvitse sitten turhaan purkaan niitä. 

Kesän talkoopäivät ovat 10.6., 8.7.,12.8., ja 9.9. klo 11-13. 

Ensimmäisenä talkoopäivänä siirretään ruusuja. Myöhemmin kesällä edistetään alueelle tulevaa yhteiskompostia, josta olisi tarkoitus sitten tulevaisuudessa saada hyvää multaa kaikkien palstalaisten käyttöön.

Toivomme, että jokainen viljelijä on ainakin kerran kesässä mukana talkoissa. Tervetuloa mukaan!  Jokaista tarvitaan!  Ja lapset tietysti mukaan! Jos teillä on kysyttävää, olkaa yhteydessä.
Mukavaa alkukesää kaikille!

Advertisement

0 Kommentit to “Viljelyalueemme kevään 2023 yleisiä asioita”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat


%d bloggaajaa tykkää tästä: